Rôzne recepty na rôzne choroby
PRE UNAVENÚ PEČEŇ
Spotreba: 3 mrkvy
250 g nízkotučného tvarohu
1 PL kefíru
Postup:
Pri akomkoľvek oslabení nášho organizmu je nadmerne zaťažovaná
naša pečeň. Pri infekcii by sme jej preto mali dopriať trochu úľavy v podobe
stravy, v ktorej obmedzíme všetky mastné, príliš korenené a smažené jedlá.
A naopak, pridáme viac nízkotučných mliečnych výrobkov a mrkvu.
Mrkvu nastrúhame a zmiešame ju s nízkotučným tvarohom, ktorý nariedime 1 PL kefíru - spolu dobre premiešame. Pripravenú masu môžeme
osladiť alebo osoliť - podľa vlastnej chute.
LIEČIVÝ NÁPOJ NA CHORESTEROL
Spotreba: 2 l prevarenej vody
200 g cukru
4 citróny
15 až 20 strúčikov cesnaku
200 g chrenu
1 väčšia cibuľa
Postup:
Cesnak, chren a cibuľu pomelieme, vložíme do 4 l skleneného pohára, pridáme prevarenú vodu, cukor a na kolieska nakrájané citróny.
Takto pripravenú zmes 14 dní, za občasného premiešania, lúhujeme a potom výluh cez gázu precedíme. Hotový nápoj skladujeme v chladničke. Užívame po 20 ml ráno aj večer. Nápoj rovnako perfektne prečistí krv. Ideálne je pripravovať si ho 2x za rok
NAJLEPŠÍ LIEK PROTI NACHLADNUTIU
Naozaj najlepším liekom proti nachladnutiu a následnému kašľu je cibuľa.
Cibuľový sirup
Spotreba: 3 cibule
cukor - najlepšie trstinový
Postup:
Cibule nakrájame na kolieska. Tie potom postupne vrstvíme do skleneného pohár so širším hrdlom a jednotlivé vrstvy presypávame cukrom - najlepšie trstinovým.
Po navrstvení cibule pohár uzavrieme a jeho obsah necháme odstáť. Za niekoľko hodín pustí šťavu, ktorú zlejeme do pohára. Takto pripravený sirup podávame pri kašli niekoľko krát denne - po lyžičkách.
Cibuľový čaj
Spotreba: 2 cibule
200 ml vriacej vody
med - na osladenie nápoja
Postup:
Do 200 ml vriacej vody vložíme na 5 minút variť dve nadrobno nakrájané cibule. Potom necháme odvar 10 minút vylúhovať - ocedíme ho a osladíme medom.
Takto pripravený čaj pijeme niekoľko krát za deň.
LEDINKOVÁ VODA
Jednoduchou úpravou vody získame silný energetický zdroj, môžeme ňou zamedziť stálej únave a dokonca zvýšiť svoju potenciu.Spotreba: 1 l vody
Postup: Príprava ledinkovej vody je jednoduchá, ale všetko geniálne je v podstate jednoduché: 1. V mrazničke necháme zmraziť asi 1 l vody v nádobe,
ktorá sa neroztrhne. Potom ju necháme pri izbovej teplote rozmraziť. Zmrznutá a roztopená voda obsahuje takéto útvary - ledinky, ktoré sa nalepia na bunky a regenerujú ich - samozrejme, keď tú vodu pijeme. 2. Voda sa nesmie ohriať na viac ako na 38 °C, inak ledinkové útvary zmiznú. Skôr ako voda v nádobe premrzne, trvá to nejaký čas, preto necháme súčasne jednu vodu mraziť a druhú topiacu sa cez deň popíjame.
DOMÁCI LIEK NA POSILNENIE IMUNITY
Spotreba: med
mletá škorica
voda
Postup:
V pohári teplej vody vymiešame 1/2 ČL škorice a 1 ČL medu. Vypijeme denne ráno nalačno. Môžeme ho používať dlhé roky.
Pri artritíde, okrem už hore spomenutého nápoja, zmiešame med s vodou v pomere1:2. Pridáme 1 ČL škorice, spolu zmiešame a pomaly
masírujeme na postihnutých miestach - účinkuje do 2 minút.
Pri bolestiach zubov: Vymiešame 1 ČL škorice s 5 ČL medu. Kašičku aplikujeme na boľavý zub. Tento postup opakujeme 3x denne, kým zub
bolí.
Na zníženie cholesterolu: 2 PL medu zmiešame s 3 ČL škorice. Kašičku pridáme do 450 ml čaju. Čaj do 2 hodín zníži hladinu cholesterolu o
10 % (Súkromná poznámka: Tento postup sa hodí pred kontrolným vyšetrením u obvodného lekára.
Pri prechladnutí: Pijeme 3x denne 1 ČL roztopeného medu rozmiešaného s 1 ČL škorice. Tento proces vylieči väčšinu, aj už chronických
prechladnutí, kašľov či ochorení sínusov.
Med a škorica taktiež lieči žalúdočné vredy a plynatosť. Zdravie nadovšetko
Imunitný systém: Pravidelná konzumácia vzájomne zmiešaného medu a škorice posilňuje imunitný systém a chráni telo pred vírusmi a bakté-
riami. Med obsahuje okrem vitamínov aj veľké množstvo železa. Jeho pravidelná konzumácia posilňuje biele krvinky, ktoré bojujú s baktériami a vírusovými ochoreniami.
Choroby srdca: Pravidelne na raňajky jesť zmiešanú škoricu a med natrenú na pečive - namiesto lekváru či iných potravín. Táto kombinácia
zmenšuje aj cholesterol v artériách, a tým pádom chráni aj srdce pred infarktom. Taktiež tí, ktorí už sú po infarkte sa takýmito raňajkami denne chránia pred druhým infarktom myokardu. Pred chrípkou ochráni zmes medu a škorice.
Na svieži dych: Ráno kloktáme kašičku 1 ČL medu rozmiešaného a 1 ČL škorice rozmiešanú v teplej vode.
Na trávenie: Keď sa denne pred jedlom skonzumuje zmiešaný med so škoricou, zmenšuje sa tým žalúdočná kyselina a pomáha pri trávení aj
najťažších jedál.
Pri rakovine žalúdka a kostí: 1 mesiac 3x denne vypiť 1 PL medu rozmiešaného s 1 ČL škorice.
Pri strácaní sluchu: Každé ráno a večer užijeme med zmiešaný so škoricou v pomere 1:1 - pomáhy pri navrátení sluchu.
Na akné: 3 PL medu rozmiešame s 1 ČL škorice. Pripravíme kašičku, ktorú pred spaním natrieme ma akné, ráno akné teplou vodou umyjeme.
Pri pravidelnom používaní do 2 týždňov akné zmiznú.
Na infekcie kože, ekzémy a lišaje: V pomere 1 : 1 zmiešame med so škoricu. Takto pripravenou kašičkou natrieme postihnuté miesta.
Na chudnutie: Každé ráno, nalačno a večer pred spaním, vypijeme 2 PL medu a 1 ČL škorice. Necháme ich zovrieť - dobre čítate, s 1 šálkou
vody. Pri pravidelnom pití uvidíme výsledky. Okrem toho tento postup v tele nedovoľuje ďalšiemu ukladaniu mastných tukov.
Pri únave: Nedávne štúdie dokázali, že cukor v mede je viac prospešný ako škodlivý pre ľudské telo. Ľudia v strednom veku, ktorí pravidelne
konzumujú med a škoricu v pomere 1:1 sú pohyblivejší a flexibilnejší. Pravidelné užívanie ½ PL medu v pohári vody, posypanou škoricou, ráno a po 15 hodine, keď vitalita tela začína opadať pocítime už po týždni.