Rôzne recepty na rôzne choroby

PRE UNAVENÚ PEČEŇ

Spotreba:  3  mrkvy  
                   250 g nízkotučného tvarohu 
                   1 PL kefíru 
Postup: 
Pri akomkoľvek oslabení nášho organizmu je nadmerne zaťažovaná 
naša pečeň. Pri infekcii by sme jej preto mali dopriať trochu úľavy v podobe 
stravy, v ktorej obmedzíme všetky mastné, príliš korenené a smažené jedlá. 
A naopak, pridáme viac nízkotučných mliečnych výrobkov a mrkvu. 
Mrkvu nastrúhame a zmiešame ju s nízkotučným tvarohom, ktorý nariedime 1 PL kefíru - spolu dobre premiešame. Pripravenú masu môžeme 
osladiť alebo osoliť - podľa vlastnej chute. 

 

LIEČIVÝ NÁPOJ NA CHORESTEROL 

 

Spotreba: 2 l prevarenej vody
                 200 g cukru 
                 4  citróny 
                 15 až 20  strúčikov cesnaku 
                  200 g chrenu 
                  1  väčšia cibuľa 
Postup: 
Cesnak, chren a cibuľu pomelieme, vložíme do 4 l skleneného pohára, pridáme prevarenú vodu, cukor a na kolieska nakrájané citróny. 
Takto pripravenú zmes 14 dní, za občasného premiešania, lúhujeme a potom výluh cez gázu precedíme. Hotový nápoj skladujeme v chladničke. Užívame po 20 ml ráno aj večer. Nápoj rovnako perfektne prečistí krv. Ideálne je pripravovať si ho 2x za rok

 

NAJLEPŠÍ LIEK PROTI NACHLADNUTIU 

 

Naozaj najlepším liekom proti nachladnutiu a následnému kašľu je cibuľa. 
Cibuľový sirup 
Spotreba: 3  cibule 
                  cukor - najlepšie trstinový 
Postup: 
Cibule nakrájame na kolieska. Tie potom postupne vrstvíme do  skleneného pohár so širším hrdlom a jednotlivé vrstvy presypávame cukrom  - najlepšie trstinovým. 
Po navrstvení cibule pohár uzavrieme a jeho obsah necháme odstáť. Za niekoľko hodín pustí šťavu, ktorú zlejeme do pohára. Takto pripravený sirup podávame pri kašli niekoľko krát denne - po lyžičkách. 
Cibuľový čaj 
Spotreba:  2  cibule 
                   200 ml vriacej vody 
                   med - na osladenie nápoja 
Postup: 
Do 200 ml vriacej vody vložíme na 5 minút variť dve nadrobno nakrájané cibule. Potom necháme odvar 10 minút vylúhovať - ocedíme ho a  osladíme medom. 
Takto pripravený čaj pijeme niekoľko krát za deň.

 

LEDINKOVÁ VODA

Jednoduchou úpravou vody získame silný energetický zdroj, môžeme ňou zamedziť stálej únave a dokonca zvýšiť svoju potenciu.Spotreba: 1 l vody 
 
Postup:   Príprava ledinkovej vody je jednoduchá, ale všetko  geniálne je v  podstate jednoduché:  1. V mrazničke necháme zmraziť asi 1 l vody v nádobe, 
ktorá sa neroztrhne. Potom ju necháme pri izbovej teplote  rozmraziť. Zmrznutá a roztopená voda obsahuje takéto útvary  -  ledinky, ktoré sa nalepia na bunky a regenerujú ich - samozrejme,  keď tú vodu pijeme.  2. Voda sa nesmie ohriať na viac ako na 38 °C, inak  ledinkové útvary zmiznú. Skôr ako voda v nádobe premrzne, trvá to  nejaký  čas, preto necháme súčasne jednu vodu mraziť a druhú  topiacu sa cez deň popíjame. 

 

DOMÁCI LIEK NA POSILNENIE IMUNITY 

 

Spotreba:    med 
                     mletá škorica 
                      voda 
Postup: 
V pohári teplej vody vymiešame 1/2 ČL škorice a 1 ČL medu. Vypijeme denne ráno nalačno. Môžeme ho používať dlhé roky.
Pri  artritíde, okrem už hore spomenutého nápoja, zmiešame med s vodou v pomere1:2. Pridáme 1 ČL škorice, spolu zmiešame a pomaly 
masírujeme na postihnutých miestach - účinkuje do 2 minút. 
Pri bolestiach zubov: Vymiešame 1 ČL škorice s 5 ČL medu. Kašičku aplikujeme na boľavý zub. Tento postup opakujeme 3x denne, kým zub 
bolí. 
Na zníženie cholesterolu: 2 PL medu zmiešame s 3 ČL škorice. Kašičku pridáme do 450 ml čaju. Čaj do 2 hodín zníži hladinu cholesterolu o 
10 % (Súkromná poznámka: Tento postup sa hodí pred kontrolným vyšetrením u obvodného lekára. 
Pri prechladnutí: Pijeme 3x denne 1 ČL roztopeného medu rozmiešaného s 1  ČL škorice. Tento proces vylieči väčšinu, aj už chronických 
prechladnutí, kašľov či ochorení sínusov. 
Med a škorica taktiež lieči žalúdočné vredy a plynatosť. Zdravie nadovšetko 
Imunitný systém: Pravidelná konzumácia vzájomne zmiešaného medu a škorice posilňuje imunitný systém a chráni telo pred vírusmi a bakté-
riami. Med obsahuje okrem vitamínov aj veľké množstvo železa. Jeho pravidelná konzumácia posilňuje biele krvinky, ktoré bojujú s baktériami a vírusovými ochoreniami. 
Choroby srdca: Pravidelne na raňajky jesť zmiešanú škoricu a med natrenú na pečive - namiesto lekváru či iných potravín. Táto kombinácia 
zmenšuje aj cholesterol v artériách, a tým pádom chráni aj srdce pred infarktom. Taktiež tí, ktorí už sú po infarkte sa takýmito raňajkami denne chránia pred druhým infarktom myokardu.  Pred chrípkou ochráni zmes medu a škorice. 
Na svieži dych: Ráno kloktáme kašičku 1 ČL medu rozmiešaného a 1 ČL škorice rozmiešanú v teplej vode. 
 Na trávenie: Keď sa denne pred jedlom skonzumuje zmiešaný med so škoricou, zmenšuje sa tým žalúdočná kyselina a pomáha pri trávení aj 
najťažších jedál. 
Pri rakovine žalúdka a kostí: 1 mesiac 3x denne vypiť 1 PL medu rozmiešaného s 1 ČL škorice. 
Pri strácaní sluchu: Každé ráno a večer užijeme med zmiešaný so škoricou v pomere 1:1 - pomáhy pri navrátení sluchu. 
Na akné: 3 PL medu rozmiešame s 1 ČL škorice. Pripravíme kašičku, ktorú pred spaním natrieme ma akné, ráno akné teplou vodou umyjeme. 
Pri pravidelnom používaní do 2 týždňov akné zmiznú. 
Na infekcie kože, ekzémy a lišaje: V pomere 1 : 1 zmiešame med so škoricu. Takto pripravenou kašičkou natrieme postihnuté miesta. 
Na chudnutie: Každé ráno, nalačno a večer pred spaním, vypijeme 2 PL medu a 1 ČL škorice. Necháme ich zovrieť - dobre čítate, s 1 šálkou 
vody. Pri pravidelnom pití uvidíme výsledky. Okrem toho tento postup v tele nedovoľuje ďalšiemu ukladaniu mastných tukov. 
Pri únave: Nedávne štúdie dokázali, že cukor v mede je viac prospešný ako škodlivý pre  ľudské telo.  Ľudia v strednom veku, ktorí pravidelne 
konzumujú med a škoricu v pomere 1:1 sú pohyblivejší a flexibilnejší. Pravidelné užívanie ½ PL medu v pohári vody, posypanou škoricou, ráno  a po 15 hodine, keď vitalita tela začína opadať pocítime už po týždni.

 


Kontakt

Olivia Studio

prevádzka: Štefaniková 50
Košice 040 01


0903 386 795